Kérdése van a PP zsákokról? Nekünk válaszaink vannak! Tudjon meg többet a bigbag zsákokról

   
 
 
 
 
 

MIÉRT A BIGBAG?

 • Költségtakarékos és rugalmas egyutas szállítás
 • A csomagolóanyag súlya minimális a benne<br/>foglalt anyaghoz képest (0,2-0,4%)
 • Alkalmas vízi, vasúti és közúti szállításra
 • Többszörös halmozhatóság
 • Élelmiszeripari előírások szerinti tárolás
 • Problémamentes kültéri tárolás
 • Könnyű kezelhetőség, egyszerű berendezések
 • A töltés és ürítés egyszerűen automatizálható,<br/>részleges ürítés lehetősége
 • Egalizált egységekben egyszerű mennyiségi ellenőrzés
 • UN-es minősítés
 • Szükségtelenné teszi a szállítóeszközök tisztítását
 • Egyedi reklám-nyomatok
 • Környezetbarát és újrahasznosítható
 

Gyakran ismételt kérdések

Nagy zsákot keresek az anyagomnak, mekkora zsákot árulnak?

A tipikus zsákméret durván 1 m3 térfogatú, mint egy 1x1x1 m méretű kocka. Attól függ mennyi anyag fér bele, azaz mennyi az anyag laza liter tömege (térfogat súlya) pl. a kemény fa sűrűsége 1 t/m3 körül van, de a fa apríték laza liter tömege csak kb. 350 kg/m3 körül van, azaz egy tipikus zsákba csak 350 kg apríték fér. A gabona laza liter tömege/súlya egyenlő a gabona térfogat súlyával (ami a minőségi mutatók közt szerepel), azaz 75- 82 kg/hektoliter azaz 750-820 kg/m3. Ha nem biztos a dolgában és ez az adat nem áll rendelkezésre, akkor kérje szaktanácsunkat vagy vásároljon minta zsákokat!

Hogyan tudom megtölteni és üríteni a zsákomat?

Nem kell speciális berendezés, de egyszerű, olcsó tartály megfelelő kialakítással sok költséget takaríthat meg és felgyorsítja a tevékenységet. Keresse technikai munkatársainkat akik segítenek a megfelelő méretezésben és anyag választásban. Ne feledje, hogy munkatársaink már több ezer vevőnél alkalmazott megoldást ismernek!

Sürgősen kellene zsák, tudnak adni azonnal?

Amennyiben nincs speciális méret igénye, akkor biztosan találunk a raktárunkban megfelelő zsákot.

Olcsóbb zsákot keresek a jelenleg használtnál. Tudnak segíteni?

Adja meg a zsák műszaki paramétereit és/vagy adjon egy minta zsákot! Munkatársaink rövid időn belül kidolgozzák a versenyképes ajánlatot.

Hogy jut el hozzám a zsák, ha megrendelem?

Amennyiben nem kívánja személyesen átvenni telephelyünkön, kérje kollegáink segítségét. A pontos cím ismeretében megszervezik önnek a zsákok házhoz szállítását, költségkímélő módon, de gyorsan rugalmasan.

Raklap méretű, azaz raklapra helyezhető big-baget is gyártnak?

Igen, a zsákot a felhasználni kívánt raklap méretéhez tudjuk igazítani. Leggyakrabban 80x120 cm, 120x120 cm méretű raklaphoz kérik a zsákot, de készek vagyunk egyéni igények kielégítésére is. Figyelembe vesszük az ajánlat kidolgozásánál a zsák „hasasodását”, de tudunk formatartó és félig formatartó zsákot is gyártani és szállítani, amelyek megkönnyítik a raklapon történő elhelyezést (arra azonban felhívnánk figyelmét, hogy a big-bageket a raklap nélküli szállításokhoz fejlesztették ki, tehát érdemes feltenni a kérdést: kell raklap a szállításhoz?).

Finom port szeretnék a zsákban tárolni és/vagy szállítani.

Igen, a zsákot a felhasználni kívánt raklap méretéhez tudjuk igazítani. Leggyakrabban 80x120 cm, 120x120 cm méretű raklaphoz kérik a zsákot, de készek vagyunk egyéni igények kielégítésére is. Figyelembe vesszük az ajánlat kidolgozásánál a zsák „hasasodását”, de tudunk formatartó és félig formatartó zsákot is gyártani és szállítani, amelyek megkönnyítik a raklapon történő elhelyezést (arra azonban felhívnánk figyelmét, hogy a big-bageket a raklap nélküli szállításokhoz fejlesztették ki, tehát érdemes feltenni a kérdést: kell raklap a szállításhoz?).

Általános információk

A zsákokat szakemberek tervei alapján, válogatott alapanyagokból,
szigorúan ellenőrzött körülmények közt gyártják a Somlo-Zsák Kft. üzemeiben,
de az önök megelégedése akkor lesz maradéktalan, ha az alábbi információkat
sosem tévesztik szem elől:

A zsákok műanyagból, nevezetesen polipropilénből készülnek (szövet, heveder sőt cérna is). Használat után újrahasznosíthatók erre szakosodott cégek felé történő értékesítéssel. A zsákokban esetlegesen használt bélés polietilén, ezt célszerű a zsákból kivenni és külön hasznosítani.
A zsákok festésére vízbázisú festéket használunk, amely környezetbarát
A zsákokat üresen az eredeti csomagolásban célszerű tartani (bálában, sapkával lefedve) egyszerű raktárban, ahol eső nem éri a zsákokat és a napsütéstől is védve vannak.
A zsákba töltött anyag hosszabb ideig fedett helyen tárolandó
A zsákok nem vízhatlanok (erre a célra csak a betéttel ellátott zsákok képesek)
A rétegezett anyagból készült zsákok a párát nem engedik át
A zsákokra -szabályos körülmények közt tárolva azokat- 2 év garanciát adunk
A zsákok terhelhetőségét a SWL faktor mutatja. A gyártó garantálja, hogy ekkora tömegű árut a zsákban biztonsággal tárolhatunk és a szokásos anyagmozgató gépekkel rakodhatunk
A zsák anyagát védeni kell éles tárgyaktól, mert kilyukaszthatják (ez a zsákban tárolt anyagra is vonatkozik!)

A zsák terhelhetőségének felső határa a biztonsági faktor,  az SF ismeretében számítható. A terhelhetőség és a biztonsági faktor szorzata mutatja azt a terhet, amit a zsák kibír, anélkül, hogy elszakadna, vagy a benne tárolt anyag kiömlene belőle. A zsák azonban ekkora terhelésnél már maradandó alakváltozást szenvedhet el (megnyúlás, hasasodás, varrás részleges elpattanása)

Például egy 1.000 kg-os SWL értékű zsáknak ha az SF értéke 5:1-hez, akkor a zsák 5 tonna terhet kibír szakadás nélkül, de a zsák a magas terhelés alatt már deformálódhat

A zsákot úgy kell mozgatni, hogy a függesztő füleket egyszerre emeljük a targoncával. Ha a zsáknak több füle van (tipikusan 4 fül) akkor az egyes füleket nem szabad összekötni, hanem külön- külön kell a targonca villára illeszteni. A zsák kialakításához illeszkedve mindig használjuk az összes emelő fület az anyagmozgatáskor (4 fülű zsákot ne emeljünk meg 1 vagy két fülénél fogva)!
Még a magas biztonsági faktorú zsákok alá sem szabad embernek beállni, vagy valamely testrészét alá engedni, az alatt munka nem végezhető!
Minden zsákon található egy címke, amely tartalmazza a gyártó adatait és a gyártás adatait is. Bármely kifogás vagy reklamáció csak a címke birtokában kezdeményezhető.